Välkommen på en kalabrisk afton med lakritsprovning lördag 26 januari kl. 16!

Kalabriska råvaror och delikatesser är vida kända och kalabrisk lakrits anses vara den bästa. Under denna kväll får lakritsen sällskap av delikatesser från södra Italien i form av bland annat olivolja och tapenade i samarbete med Primolete, som importerar ekologiskt odlade produkter från välkända mindre lokala producenter i Kalabrien.

Vi börjar med en lakritsprovning där du får smaka på söt och salt lakrits samt lakrits med choklad, lära dig vad lakrits är, hur man tillverkar lakrits och en hel del kuriosa om lakrits. Efter provningen kommer du att få smaka på Primoletes finaste kallpressade olivolja från den första skörden, samt tapenade. Två av deras populära handrullade pastasorter, en klassisk vit Filejia och deras stora nyhet, den svarta bläckfiskpastan, Filejia al Nero di Seppia. Dessa kommer att serveras tillsammans med två olika sorters tomatsåser. Provsmakningen avslutas med en härlig glass med lakrits.

Kalabrien är lite av en dold pärla och inte lika turisttät som andra delar av Italien vilket återspeglar sig i den vackra orörda naturen. Det milda klimatet mellan de joniska och tyrrenska haven samt den omväxlande naturen borgar för en god växtlighet. Växlingar mellan strålande sol och snabbt övergående häftiga regn skapar de bästa förutsättningarna för lyckade skördar året om av lakritsrötter och oliver samt många andra produkter.

Tuija Räsänen, Lakritsbutikens ägare, lakritsexpert och arrangör för Lakritsfestivalen i Stockholm och Helsingfors håller i lakritsprovningen. Efter provningen finns det möjlighet att köpa lakrits och produkter från Primolete för den som vill.

Boka och läs mer om våra provningar på vår onlinebokning www.bokaprovning.se

2019-01-17