Om Lakritsbutiken

Lakritsbutiken säljer lakrits på nätet och i sin butik på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen i Stockholm.

Lakritsbutiken

Lakritsbutiken säljer lakrits på nätet och i sin butik på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen i Stockholm. Lakritsbutiken är en del av Lakrits Sverige AB. Företaget ägs och drivs av Tuija Räsänen. Hon är lakritsexpert och har hållit lakritsprovningar sedan 2009 då hon arrangerade Sveriges första lakritsfestival, Lakritsfestivalen i Stockholm. Sedan 2014 är hon även arrangör för en lakritsfestival i Helsingfors i Finland, Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit. Tuija har också skrivit en bok om lakrits, om hennes lakritsresor samt om Lakritsfestivalen "Tio år med Lakritsfestivalen".

Här kan du köpa Tuijas bok om lakrits, sina lakritsresor och om Lakritsfestivalen.

Företaget och webbutiken startades 2004 i Trosa och flyttade till Stockholm hösten 2007. Idag finns ingen butik kvar i Trosa. Nuvarande butiken ligger i gamla Tulohuset på Kungsholmen där det har funnits en chokladfabrik fram till 1970 med namnet Choklad Thule. Av den gamla fabriken finns idag endast fasaden och den gamla neonskylten "Tag en Tulo" kvar. I butiken hålls även lakritsprovningar. Läs mer om provningarna på www.bokaprovning.se.

Från början sålde företaget endast chokladprodukter och hette Chokladbutiken. 2008 utökades sortimentet med lakrits och butiken bytte namn till Choklad & Lakrits. Idag har lakritsen tagit över och chokladen försvunnit och butiken har åter igen bytt namn, nu till Lakritsbutiken


Nu kan du beställa digitala presentkort hos oss!

Beställ här