Lakritsbutiken

Choklad & Lakrits byter namn till Lakritsbutiken

Från början sålde vi bara chokladprodukter och hette Chokladbutiken. 2008 utökades sortimentet med lakrits och butiken bytte namn till Choklad & Lakrits. Idag har lakritsen tagit över och chokladen försvunnit och butiken har åter igen bytt namn till Lakritsbutiken.

Företaget och webbutiken startades 2004 i Trosa av Tuija Räsänen och flyttade till Stockholm hösten 2007. Idag finns ingen butik kvar i Trosa. Nuvarande butiken ligger i gamla Tulohuset på Kungsholmen där det har funnits en chokladfabrik fram till 1970 med namnet Choklad Thule. Av den gamla fabriken finns idag endast fasaden och den gamla neonskylten "Tag en Tulo" kvar.

Tuija är lakritsexpert och har hållit lakritsprovningar sedan 2009 då hon arrangerade Sveriges första lakritsfestival, Lakritsfestivalen i Stockholm. Sedan 2014 är hon även arrangör för en lakritsfestival i Helsingfors i Finland, Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit. Tuija har också skrivit en bok om lakrits, om hennes lakritsresor samt Lakritsfestivalen "Tio år med Lakritsfestivalen".

Om du vill besöka oss har vi en fysisk butik på Fridhemsgatan 53 i Tulohuset på Kungsholmen, Stockholm. Vi har öppet helgfria dagar, onsdag-fredag 11-18 och lördagar 12-16. Välkommen!

Nu kan du beställa digitala presentkort hos oss!

Beställ här