Om Lakritsbutiken

Lakritsbutiken säljer lakrits på nätet. Här kan du köpa lakrits från hela världen – söt och salt lakrits, lakrits med choklad, lakritspresenter och lakrits till mat och bakning. 

Lakritsprovningar i butiken samt online

Lakritsbutiken erbjuder även lakritsprovningar, för tillfället endast online. Under ca 1 timme får du prova lakrits i olika former: söt, salt och med choklad, och samtidigt lära dig mer om lakritstillverkning. Läs mer om våra provningar på www.bokaprovning.se 

Lakritsbutiken är en del av Lakrits Sverige AB

Lakritsbutiken är en del av Lakrits Sverige AB där även Lakritsfestivalen och Salmiakbomben ingår. Företaget ägs och drivs av Tuija Räsänen. Hon är lakritsexpert och har hållit lakritsprovningar sedan 2009 då hon arrangerade Sveriges första lakritsfestival, Lakritsfestivalen i Stockholm. Sedan 2014 är hon även arrangör för en lakritsfestival i Helsingfors i Finland, Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit


Tuija har också skrivit en bok om lakrits, om hennes lakritsresor samt om Lakritsfestivalen "Tio år med Lakritsfestivalen". 


historia

Företaget och webbutiken startades 2004 i Trosa och flyttade till Stockholm hösten 2007. Idag finns ingen butik kvar i Trosa. 

Nuvarande butiken ligger i gamla Tulohuset på Kungsholmen där det fanns en chokladfabrik fram till 1970 med namnet Choklad Thule. Av den gamla fabriken finns endast fasaden och den gamla neonskylten "Tag en Tulo" kvar. 

Från början sålde företaget endast chokladprodukter och hette Chokladbutiken. 2008 utökades sortimentet med lakrits och butiken bytte namn till Choklad & Lakrits.

Idag har lakritsen tagit över och chokladen försvunnit som en egen produkt, däremot finns många varianter av choklad kombinerat med lakrits. Butiken har åter igen bytt namn, nu till Lakritsbutiken.