Bagsværd Lakrids lakritskola "Classic" har vunnit flera priser genom åren.
| Bland annat en guldmedalj på The Liquorice Taste Award 2020 och en andra plats på The Liquorice Taste Award 2018 i Danmark. ”Classic” lovordades av en enig smakjury som uttalade följande: "En djup och lång lakritssmak med bra motstånd och smaken av det äkta. En riktigt bra struktur och smakbalans. Tydlig ton av havssalt och salmiak." I somras blev även "Classic" finska juryn första favorit på Salmiakpicknicken i Finland. Den hyllades bland annat för att vara förfinad, mjuk och aromatisk samt att den inte bara innehöll salmiak utan även havssalt. Idén till Bagsværd Lakrits började hos kemiingenjören Søren Beier julen 2014, när han experimenterade med lakrits i kola tillsammans med sin familj. Sonen Niels hjälpte till att dosera salt i pannan och dottern Nina hjälpte till att slå in produkten till vänner och familj. Barnens mamma, Pernille, fick idén att lägga lakritskolan i ett kuvert så att det skulle vara lättare att bara skicka ut den med posten. En månad senare, i januari 2015, fick de fortfarande många förfrågningar om lakritsjulklappar från när och fjärran, och det ledde till att Søren startade verksamheten Bagsværd Lakrits tillsammans med studiekamraten Morten Kornbech Larsen, som också är kemiingenjör från Tekniska Högskolan i Danmark. Under de följande åren uppfann de två följeslagarna flera smaker på kolan - alla är handgjorda och packade för hand i eleganta platta paket. Här kan du köpa Bagsværds Lakrids lakritskola "Classic" ![]() | |
