Bagsværd Lakrids
Bagsværds lakritskola har vunnit flera priser genom åren. Det blev bl a en guldmedalj för deras ”Classic” lakrits på The Liquorice Taste Award 2020, och en andra plats på The Liquorice Taste Award 2018. ”Classic” blev lovordad av en enig smakjury som uttalade följande: "En djup och lång lakritssmak med bra motstånd och smaken av det äkta. En riktigt bra struktur och smakbalans. Tydlig ton av havssalt och salmiak." Idén till Bagsværd Lakrits började hos kemiingenjören Søren Beier julen 2014, när han experimenterade med lakrits i kola tillsammans med sin familj. Sonen Niels hjälpte till att dosera salt i pannan och dottern Nina hjälpte till att slå in produkten till vänner och familj. Barnens mamma, Pernille, fick idén att lägga lakritskolan i ett kuvert så att det skulle vara lättare att bara skicka ut den med posten. En månad senare, i januari 2015, fick de fortfarande många förfrågningar om lakritsjulklappar från när och fjärran, och det ledde till att Søren startade verksamheten Bagsværd Lakrits tillsammans med studiekamraten Morten Kornbech Larsen, som också är kemiingenjör från Tekniska Högskolan i Danmark. Under de följande åren uppfann de två följeslagarna flera smaker på kolan - chililakrits, ingefärslakrits, saltlakrits, sötlakrits, mintlakrits och lakritskola med chokladöverdrag. Vi har dessa smaker från Bagsværds Lakrids: Classic: Lakritskola smaksatt med havssalt och salmiak. En riktig prisvinnande smak! Salmiak: Lakritskola smaksatt med salmiak. Mynta: Lakritskola med smak av mynta. Under tillverkningen används hela myntablad. Chili: Lakritskola tillsatt med rå chili Habanero (krossad och utan frön), salmiak och havssalt. Söt: Kola smaksatt av sötlakrits. Den skapades pga en stor efterfrågan för mildare lakrits med söt smak. Salt: Kola smaksatt med stora saltflingor i. Hallon: Kola med smak av hallon. En generös mängd frystorkade hallon (istället för färska då färska har en för hög vattenhalt), blandas försiktigt med lakritsen och bildar en mycket unik kombination. Ingefära: Kola i smak av ingefära. Att tillsätta ingefära i lakrits var i början en galen idé som kom från en av Bagsværds första kunder. Resultatet blev denna utsökta lakritskola. Alla är handgjorda och packade för hand i eleganta platta paket. Här kan du köpa Bagsværds lakritskolor | |