Om Lakrits Sverige AB

Tuija Räsänen är ägare och VD för Lakrits Sverige AB samt lakritsexpert, entreprenör,  butiksinnehavare, författare samt initiativtagare och arrangör för Lakritsfestivalen i Stockholm och Helsingfors. Tuija driver även Lakritsbutiken som säljer lakrits från hela världen på nätet samt håller lakritsprovningar, för tillfället endast online. I företaget ingår även tillverkning av Salmiakbomben.

Företaget och webbutiken startades 2004 i Trosa och flyttade till Stockholm hösten 2007. Från början sålde företaget endast chokladprodukter och hette Chokladbutiken. 2008 utökades sortimentet med lakrits och butiken bytte namn till Choklad & Lakrits. 

Idag har lakritsen tagit över helt och chokladen försvunnit som en egen produkt, däremot finns många varianter av choklad kombinerat med lakrits. Butiken har åter bytt namn, nu till Lakritsbutiken och företaget är nu ombildat till ett aktiebolag och heter Lakrits Sverige AB.Om Lakritsbutiken

Lakritsbutiken säljer lakrits på nätet. Här kan du köpa lakrits från hela världen – söt och salt lakrits, lakrits med choklad, lakritspresenter och lakrits till mat och bakning. Vill ni besöka oss finns vi på Malgomajvägen 10 cirka 200 m från Årstabergs station där tvärbanan, pendeltåg och bussar möts samt nära till E4:an.

Lakritsprovningar

Lakritsbutiken erbjuder även lakritsprovningar med lakritsexperten Tuija Räsänen, digitala eller i butiken. Under ca 1 timme får du prova lakrits i olika former: söt, salt och med choklad, och samtidigt lära dig mer om lakritstillverkning. Läs mer om våra provningar på www.bokaprovning.se Om Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen är Sveriges mötesplats för lakritsälskare sedan 2009, en fest fylld med goda smakupplevelser, spännande aktiviteter och ny kunskap om lakrits. Festivalen kommer att äga rum så fort alla restriktioner för pandemin är borttagna, förhoppningsvis i vår.

Lakritsfestivalen arrangeras även i Finland, Lakritsi- & Salmiakkifestivaalitfestivaalit. Arrangör för festivalerna i Stockholm och i Helsingfors är Tuija Räsänen.

Tuija har också skrivit en bok om lakrits, om hennes lakritsresor samt om Lakritsfestivalen "Tio år med Lakritsfestivalen". Om Salmiakbomben

Salmiakbomben är en chokladpralin fylld med kolakräm och rullad i saltlakritspulver. En himmelsk blandning av lakrits, salmiak och mjuk kola - salt, söt, mjuk och krämig på samma gång. En härlig explosion av sött och salt. 

Från och med den 1 april 2020 tog, Lakrits Sverige AB, över produktionen av Salmiakbomben när Ett Chokladeri la ner sin verksamhet. Salmiakbomben skapades av Lena Johansson på Ett Chokladeri för drygt tio år sedan. 

Nu är Salmiakbomben såld till Haupt Lakrits.

Salmiakbomben valdes till Sveriges Favoritlakrits på Lakritsfestivalen 2016.