Recept: Lakritspannacotta

|27/04, 2025

Recept: Lakritspannacotta

Lakritspannacotta

Ingredienser:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Häll grädden i en kastrull med sockret.

Smaksätt grädden med lakrits. Lakritspulver, flytande lakrits eller krossade lakritsgodisar. Smaka av!

Koka upp grädden med sockret och lakritsen, koka den sedan sakta i ca 2 minuter. 

Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Lägg ner dem i den varma grädden. Rör försiktigt så att gelatinbladen löser sig.

Fördela grädden i portions glas och ställ dom i kylen i minst 5 timmar.

Dekorera med färska bär och/eller lakritspastiller - servera och njut!


Jag smaksatte min pannacotta med 5 msk saltlakrits mixer från Haganol och dekorerade med Salmix saltlakritspastiller.