Vågar du prova?

|14/09, 2023

Vågar du prova?

Lakrits med stark chili från Chili Klaus


Chili är nog inte det första man tänker på i samband med lakrits.
Speciellt inte när det handlar om stark och het chili. Men det är nog just denna oväntade kombinationen som står bakom succén av Chili Klaus lakritskonfekt.

Då vi tycker om att överraska våra lakritsälskare med nya och spännande smaker, kändes det självklart att välkomna den här spännande och kanske till och med utmanande nyheten på Lakritsbutikens hyllor.

Om du inte vet vem Chili Klaus är så är han en dansk musiker och chilifantast som är mest känd för sin Chilismakning-serie på internet och tv. Han har ätit några av världens hetaste chilis framför kameran tillsammans med olika kändisar från Danmark och andra länder, inklusive Sverige.

Hans intresse för chili började redan på 80-talet, men det var först 2013 då hans resa började på riktigt. En dag fick han idén att göra en chiliprovning i likhet med vin- och ölprovningar och spelade in sig själv när han åt chilifrukter och försökte beskriva smaken och upplevelsen samtidigt. Han la sedan upp videon på sin privata Facebook- och Yotubekanal. Han tänkte inte mer på det hela, men videon blev en stor succé. Idag har Chili Klaus ett eget sortiment av chiliprodukter och hans videos har vunnit flera olika priser.

Chokladöverdragna lakritspraliner smaksatta med stark chili med vindstyrkor 6, 9, 12, 15 och Spicy Black 15, hårda karameller med smak av salmiak, lakrits och världens starkaste chili - Carolina Reaper finns nu i butiken.

Och vad innebär de olika vindstyrkorna? Ja, det kan vara bra att ha lite koll på innan du testar Chili Klaus lakrits med chili!

Vindstyrka 6 klassas som stark vind: oftast känner man ganska mycket smak med lagom sting från chilin. (Stark chili)

Vindstyrka 9 är hård vind: den distinkta smaken uppenbarar sig just precis innan man får en känsla som om en leverans kapsaicin precis anlänt med godståg rakt in i öronen. (Mycket stark chili)

Vindstyrka 12 är en tropisk cyklon! Den här styrkan är endast för finsmakare! Först är det en helt fantastisk smak som ger sig till känna, men var redo för känslan av en taggtråd i munnen strax därefter! (Het chili)

Vindstyrka 15 är lika med rena rama apokalypsen. Nu kan precis vad som helst hända. Håll dig borta från höga höjder därifrån du kanske kan få för dig att vilja kasta ner dig. Kom ihåg att du är älskad! (Mycket het chili, med andra ord.)

Känner du dig redo att kasta dig in i chilins värld är det dags att testa Chili Klaus lakritspraliner och karameller!
Du hittar dem här