Wally and Whiz

Wally and Whiz vingummin är veganskt, fritt från konstgjorda färger och smaker, laktos och glutenfritt samt utan gelatin.

Wally and Whiz startades 2014 av Kristian Them Hansens och hans kärlek till vingummin. Det var när han vid ett tillfälle stod med en påse vingummin i handen och inte kunde urskilja vilken frukt de smakade som han började fundera på om det skulle vara möjligt att göra ett vingummi med en riktig smak av frukt, och dessutom utan alla de mycket onödiga processerna och tillsatserna som normalt ­finns i ett vingummi.

Han började experimentet i sin lilla lägenheten i Köpenhamn med en svartvinbärsjuice, en påse vegansk stärkelse och lite citrus. Flera månader av testning och provsmakande resulterade äntligen i en produkt som uppfyllde hans behov. Det är här namnet ”Whiz” kommer ifrån. Under hösten 2015 var Wally and Whiz äntligen redo att lansera sin första produkt. Wally and Whiz Nordic Winegums fi­nns idag i mer än 30 länder runt om i världen, vilket höjer ribban för hur bra ett vingummi kan vara.